La majoria del aliments que consumim són
elaborats i, per tant, han sofert alguna mena de procés previ abans d’arribar
al consumidor. Els trens més importants són els següents:
-Procés d’elaboració. En aquesta fase es
produeix la transformació de les matèries primeres en productes elaborats,
mitjançant diferents processos tecnològics.
-Procés de conservació. Una vegada els aliments ja estan elaborats, cal
sotmetre’ls generalment, a nous processos de transformació amb la finalitat que
es conservin molt més temps.
-Procés d’envasament. Finalment, i abans que
els productes arribin al mercat, cal envasar-los per protegir-los, simplement,
per fer-lo mes atractius.
En l’antiguitat: La transformació dels aliments és una tasca
relacionada, principalment, amb l’agricultura. L’elaboració més important que
duien a terme els antics pobladors de la península era la del vi i la de l’oli.
Hi havien dues formes:
La Molta: la mólta es un procés de transformació d’aliments i era uina tasca domèstica i molt comuna.
Les sitges:
Les sitges eren estructures subterrànies
excavades al subsòl. Aquestes tenien les boques estretes per tal de poder ser
tancades hermèticament. Eren utilitzades en les poblacions antigues amb la
finalitat de conservar els cereals a llarg termini, com a mínim un any.
No hay comentarios:
Publicar un comentario