Transformació dels aliments


La majoria del aliments que consumim són elaborats i, per tant, han sofert alguna mena de procés previ abans d’arribar al consumidor. Els trens més importants són els següents:
-Procés d’elaboració. En aquesta fase es produeix la transformació de les matèries primeres en productes elaborats, mitjançant diferents processos tecnològics.
-Procés de conservació. Una vegada  els aliments ja estan elaborats, cal sotmetre’ls generalment, a nous processos de transformació amb la finalitat que es conservin molt més temps.
-Procés d’envasament. Finalment, i abans que els productes arribin al mercat, cal envasar-los per protegir-los, simplement, per fer-lo mes atractius.
En l’antiguitat:  La transformació dels aliments és una tasca relacionada, principalment, amb l’agricultura. L’elaboració més important que duien a terme els antics pobladors de la península era la del vi i la de l’oli.
Hi havien dues formes:
La Molta: la mólta es un  procés de transformació d’aliments i  era uina tasca domèstica i molt comuna.
Les sitges:
Les sitges eren estructures subterrànies excavades al subsòl. Aquestes tenien les boques estretes per tal de poder ser tancades hermèticament. Eren utilitzades en les poblacions antigues amb la finalitat de conservar els cereals a llarg termini, com a mínim un any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario