Obtenció dels aliments


Obtenció dels aliments: Es coneix com aliments  als materials extrets de la natura que ens serveixen per produir aliments per bens comuns.

Els aliments s'extreuen de la terra i després es fan una serie de processos fins arribar a la transformació.

L’agricultura, la pesca, i la ramaderia son part del sector primer, obtenen els matèries com l’aliment i proporcionen la majoria de matèries primeres per l’alimentació.

Les matèries primeres com l’aliment que consumim directament tal com s’obtenen; són els anomenats aliments frescos ( fruita verdura...). en canvi, n'hi ha d'altres que consumim desprès que siguin sotmesos a un procés d'elaboració  com les olives per obtenir oli, el gra de blat per fer farina i desprès pa, o el raïm per produir vi. Aquests productes transformats o precuinats els anomenem elaborats (embotits, pastes, dolços, pa, oli, vi...)

Ara s'explicarà la manera d’obtenir els aliments des de el principi dels temps.

Quan la gent no tenia gaires recursos el mètode principal de obtenir el menjar era la caça, els nostres ante passats obtenien el menjar a partir de caçar alguns animals amb eines poc complexes, senzilles i modestes, uns segles mes endavant es va desenvolupar l’agricultura, que era un sistema que consistia en plantar diverses plantes o llavors perquè creixin i es reprodueixin, aquesta tècnica de l’agricultura va fer un gran canvi radical en la manera de cuinar perquè van aparèixer alguns tipus de cereals, també un avantatge enorme per això de la cuina va ser la invenció del foc perquè va permetre poder menjar els aliments de manera mes bona, i que els aliments no estiguessin crus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario